وبلاگ حقوقی سپیده سفیدی

وبلاگ حقوقی سپیده سفیدی

وبلاگ حقوقی سپیده سفیدی

وبلاگ حقوقی سپیده سفیدی

پدر علم حقوق ایران درگذشت

پدر علم حقوق ایران درگذشت

» سرویس: معارف و حقوق - حقوقی و قضایی

دکتر امیرناصر کاتوزیان در یکی از بیمارستان‌های تهران به دلیل بیماری ریوی درگذشت.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ناصر کاتوزیان در هفته‌های اخیر به دلیل بیماری در بیمارستان بستری بود که پس از چند روز به منزل منتقل شد.

استاد بازنشسته دانشگاه تهران کتب و مقالات بسیاری در حوزه حقوق مدنی تالیف کرده بود و لقب پدر علم حقوق ایران را داشت.

امیرناصر کاتوزیان حقوقدان برجسته ایرانی در سال ۱۳۰۶ هجری خورشیدی در تهران متولد شد. وی در دانشگاه به تحصیل رشته حقوق پرداخت. در ادامه تحصیلات خود رشته حقوق قضا را انتخاب کرد و در سال ۱۳۳۹ با دفاع از رساله دکتری خود با عنوان «وصیت» به اخذ عنوان دکتری حقوق نایل شد.

کاتوزیان یکی از نویسندگان اصلی پیش‌نویس قانون اساسی جمهوری اسلامی بوده و حدود ۴۵ جلد کتاب تالیف کرده بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران درگذشت این حقوقدان برجسته را به خانواده آن مرحوم و جامعه حقوقی کشور تسلیت می‌گوید.

رییس‌جمهور درگذشت امیرناصر کاتوزیان را تسلیت گفت

رییس‌جمهور درگذشت امیرناصر کاتوزیان را تسلیت گفت

» سرویس: سیاسی - دولت

رییس‌جمهور روز سه‌شنبه در پیامی درگذشت امیرناصر کاتوزیان از حقوقدانان برجسته ایرانی را تسلیت گفت.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) متن پیام حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی به این شرح است:

جامعه حقوقدانان و دانش‌آموزختگان علم حقوق از آثار، تألیفات، خدمات علمی و آموزشی دکتر کاتوزیان بهره‌های فراوان برده‌اند

«بسم الله الرحمن الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت استاد ارجمند مرحوم امیر ناصر کاتوزیان موجب تأثر و تألم فراوان گردید. بی‌شک فقدان این شخصیت دانشمند و پرتلاش برای جامعه حقوقدانان و دانش‌آموزختگان علم حقوق که از آثار، تألیفات، خدمات علمی و آموزشی دکتر کاتوزیان بهره‌های فراوان برده‌اند، ضایعه‌ای بزرگ است.

اینجانب این ضایعه را به جامعه علمی و حقوقی کشور، همکارن، شاگردان و به ویژه خانواده معزز آن استاد گرانمایه تسلیت می‌گویم و علو درجات آن مرحوم و صبر و شکیبایی بازماندگان را از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.

حسن روحانی

رییس‌ جمهوری اسلامی ایران»

وکیل‌مدافع فاطمه هاشمی:


وکیل‌مدافع فاطمه هاشمی:

دفاع از جرمی که اتفاق نیفتاده، مشکل است

» سرویس: معارف و حقوق - حقوقی و قضایی

وکیل‌مدافع فاطمه هاشمی پس از خروج از دادگاه تجدیدنظر با اشاره به برگزار نشدن دادگاه، چنین ابراز عقیده کرد که اگر این پرونده از ابتدا مطابق مر قانون تشکیل می‌شد نباید به مرحله دادگاه می‌رسید.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وحید ابوالمعالی دیگر وکیل مدافع فاطمه هاشمی پس از خروج از دادگاه تجدیدنظر با بیان اینکه رسانه‌ها ساعت حضور ما در دادگاه را ثبت کرده‌اند، گفت: در ابلاغی که به ما شده بود ساعت شروع دادگاه 9 صبح اعلام شد و ما از دقایقی قبل از آغاز دادگاه در جلسه حضور داشتیم.

وی افزود: تا ساعت 10:09 در دادگاه منتظر نماینده دادستان ماندیم اما ایشان حضور پیدا نکردند. من نیز به عنوان وکیل در ساعت 10:10 صورت‌جلسه‌ای مبنی بر اینکه موکل بنده به همراه خانواده خود از ساعت 9 تا 10:10 دقیقه در جلسه به همراه قاضی جلسه حضور داشتند اما نماینده دادستان حاضر نشد، امضا کردم.

وی با بیان اینکه پس از خروج ما از جلسه دادگاه نماینده دادستانی حاضر شدند، خاطرنشان کرد: به واسطه برگزار نشدن جلسه تجدیدنظر، هیچ اقدامی امروز انجام نگرفت.

وکیل مدافع فاطمه هاشمی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه پیش‌بینی‌تان از جلسه بعدی تجدیدنظر چیست اظهار کرد: اگر این پرونده از ابتدا مطابق با مر قانون تشکیل می‌شد نباید به مرحله دادگاه می رسید و باید در دادسرا منع تعقیب می‌خورد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اینکه موکل بنده اعلام کرده که «ای کاش مهدی هاشمی برادر شما بود»، نه جرم است و نه چیز دیگر. از نظر اخلاقی نیز طرح این گونه مسایل در دادگستری نادرست است. ما در روند قضایی نیز تاکنون با این گونه مسایلی مواجه نبودیم.

وی در پاسخ به این پرسش که در دادگاه چه دفاعیاتی از موکل خود انجام خواهید داد؟ با بیان اینکه دفاع از جرمی که اتفاق نیفتاده است دفاع بسیار مشکلی است گفت: من پس از اتمام جلسه تجدیدنظر در مورد دفاعیات از موکلم توضیحات لازم را ارائه می‌دهم.

ابوالمعالی در ادامه به برگزاری دومین جلسه دادگاه مهدی هاشمی در روز دوشنبه هفته جاری اشاره کرد و با تاکید بر اینکه از نظر من و قانون جلسه‌ای که فردا تشکیل می‌شود جلسه دوم است اظهار کرد: طبق آیین‌ دادرسی مدنی ما به جلسه‌ای جلسه اول می گوییم که مقدمات رسیدگی به اتهامات فراهم شود. این مقدمات هم زمانی فراهم می‌شود که شخص بتواند از خود دفاع کند. جلسه‌ای که کیفرخواست قرائت می‌شود و فرصت دفاع به متهم داده نمی‌شود جلسه نخست نامیده نمی‌شود.

وی افزود: در این مرحله به جلسه دوم دفاعیات رسیده‌ایم و تاکنون بخشی از دفاعیات خود را از موکل‌مان اعلام کردیم و در جلسه فردا نیز ادامه دفاعیات را انجام می‌دهیم.

ابوالمعالی در پاسخ به این پرسش که آیا صداوسیما می‌تواند نسبت به توهینی که مهدی هاشمی به رسانه ملی وارد کرده، اقامه دعوی کند بیان کرد: صداوسیما ابتدا باید اقدامی را درست انجام دهد تا اینکه وقتی سخنی را می‌شنود و ضبط می‌کند آن را تقطیع کند. وقتی کلامی از میان کلام موکل بنده را ضبط می‌کنند و بخش دیگری از این کلام را ضبط نمی‌کنند این موضوع خود می تواند مفاد صحبت را برعکس کند. حال زمانی که مفاد صحبتی برعکس می‌شود دروغ ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه مگر کسی به شکایت قبلی ما از صدا وسیما رسیدگی کرده است که اکنون بخواهند به این شکایت رسیدگی کنند ادامه داد: اگر قرار بر این باشد تا به شکایت صداوسیما نسبت به ما رسیدگی شود، ما نیز یکی از شکایاتی را که انجام داده‌ایم و اکنون در دادگاه فرهنگ و رسانه باقی مانده، اعلام می‌کنیم.

ابوالمعالی با اشاره به یکسان بودن همه افراد در برابر قانون طبق قانون اساسی تصریح کرد: زمانی که ما در اصل 107 جمهوری اسلامی می‌گوییم که حتی رهبری نیز در برابر قانون با دیگران مساوی است مگر امکان دارد که صداوسیما شکایتی از ما انجام دهد و به آن شکایت رسیدگی شود ولی ما از صداوسیما شکایتی انجام بدهیم و به آن رسیدگی نشود.

وی خاطرنشان کرد: ما اسم‌مان جمهوری اسلامی است و انقلاب کردیم و نام خود را جمهوری اسلامی نهادیم مردم نیز به این نظام رای دادند. اگر صداوسیما می‌خواهد از ما شکایتی انجام دهد باید حواسش به این موضوع باشد که ما نیز تعدادی شکایت انجام داده‌ایم که باید به آن‌ها نیز رسیدگی شود.